Havuz Kimyasalları

Havuz Kimyasalları

Genel itibariyle havuz kimyasalları pH düşürücü, klor, çöktürücü, parlatıcı, yosun önleyici, yüzey temizleyici, iyon tutucu ve kış bakım kimyasalı olarak genellenmektedir. Havuzların temiz, bakımlı ve sağlıklı olması her kullanıcı için önemlidir.

Havuz Kimyasalları havuz temizliği ve dezenfeksiyonu önemli ve dikkat edilmesi gereken noktalardan birisidir. Havuz kimyasalı havuz suyunu istenilen şartlara ve uygunluğa sabitleyen bir aracıdır ve havuz kimyasalları olmazsa olmazlar arasındadır. Her havuz için farklı havuz kimyasalları mevcuttur.

11 ETİL ETOKSİLAT

H.E.D.P.

15 ETİL ETOKSİLAT

KALGON (SHMP-SODYUM HEXAMETAFOSFAT}

2 ETİL ETOKSİLAT

KATHONWT

AE.E.A. AMİN O ETİL ETANOL AMİN AKRİLİK ASİT

MEA (MONOETHANOLAMİN)

AMONYUM KLORÜR

MORPHOLİNE

AMONYUM MOLİBDAT

OKSALİK ASİT

ASKORBİK ASİT

OLEİK ASİT

ATMP

POTAS KOSTİK

BENZOTRİAZOL

PREVENTOL D7 (DMDMH)

BONCUK KOSTİK

S.T.P.P.

ÇİNKO KLORÜR

SODYUM GLUKONAT

DEA (DİETHANOLAMİN)

SÜLFAMİK ASİT

EDTA

TEG (TRİETİLENGLİKOL)

FORMİK ASİT

TRİSODYUM FOFAT

FOSFORİK ASİT

Soru Cevap Köşesi

Havuz temizleme kimyasalları nelerdir?

En yaygın kullanılan havuz kimyasalları klor ve brom dur. Brom daha çok sıcak su havuzlarında tercih edilen bir kimyasaldır. Klor ise açık ve kapalı havuzlarda tercih edilir. Ayrıca havuz temizliğinde ek olarak pH düşürücü, sıvı topaklayıcısı, yosun giderici gibi maddelerde kullanılır.

Havuz kimyasalları sağlığa zararlı mı?

Uzun süre maruz kalınan klor, kanserojen riski taşır. Klorlu su, göz ile karaciğerde tahrişe sebep olur. Boğazda daralmaya, akciğerde ödem oluşmasına neden olarak solunum güçlüğüne yol açar. Şiddetli baş ağrıları, bulantı ve kusmaya yol açar.

Havuz kimyasalları nasıl kullanılır?

Temiz ve sağlıklı bir havuz suyu için havuz suyunu havuz kimyasalları ile haftada iki defa ilaçlayıp, dibi de süpürülmesi gerekir. Ters yıkamayı da gün aşırı yaparsak filtredeki biriken partikülleri dışarıya atmış oluruz.